Groepenkast vervangen of uitbreiden in Enschede

Bent u op zoek naar een partij die uw groepenkast kan vervangen of uitbreiden in Enschede? Wellicht heeft u nog niet zo lang geleden nieuwe elektrische apparaten gekocht of is het huidige exemplaar al iets ouder. Beide zijn het uitstekende argumenten om de groepenkast aan te pakken.

En als elektriciens van Electro Stiekema helpen we u daar graag bij. Neem contact met ons op via 053 - 208 70 00 of maak gebruik van het contactformulier. Dan zorgen we voor een uitstekend werkende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Enschede?

Gebruiksgemak en veiligheid zijn de twee meest voorkomende redenen om een groepenkast te vervangen. De gemiddelde levensduur van een groepenkast ligt zo rond de 15 tot 20 jaar. Heeft de groepenkast deze leeftijd al bereikt dan kunnen er onveilige situaties ontstaan en is de kans op ongemakken groter.

Aardlekschakelaars werken soms niet meer en schakelaars kunnen bijvoorbeeld inbranden. Dat vergroot het risico op brandgevaar en kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar dat zijn niet de enige mogelijke problemen.

Omdat de hoeveelheid elektrische apparaten maar blijft toenemen en ook steeds krachtiger worden krijgen gedateerde groepenkasten het moeilijk. Als er meerdere apparaten tegelijk gebruikt worden terwijl ze deel uitmaken van dezelfde groep kan dat voor overbelasting zorgen. Met als gevolg dat er regelmatig stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Enschede?

Als er bij een specifieke groep overbelasting optreed hoeft de groepenkast niet in alle gevallen vervangen te worden. Vaak is het voldoende om een bestaande groepenkast uit te breiden. In dat geval creëren we een of een aantal nieuwe groepen.

Zo kan de stroom beter over de groepen worden verdeeld. En mocht u een grootverbruiker als een sauna of jacuzzi willen aanschaffen kunnen we hier een aparte groep voor aanleggen. Hetzelfde is mogelijk op het moment dat u wilt overstappen van koken op gas naar elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

In elke woning en in ieder pand is een groepenkast aanwezig. Op deze plek komt de stroom naar binnen en wordt het langs meerdere groepen over de woning verdeeld. Elke groep voorziet dus een stukje van de woning van stroom.

Als er meerdere apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig worden gebruikt is er een kans op overbelasting. Als er sprake is van kortsluiting of overbelasting bij een bepaalde groep schiet de groepstop uit. En mocht dat niet gebeuren, de aardlekschakelaar. Het is dus als het ware een veiligheidssysteem dat er voor zorgt dat er niets ergs gebeurd bij overbelasting.

Contact met Electro Stiekema voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Enschede

Wilt u gevaarlijke situaties voorkomen door tijdig uw verouderde groepenkast te laten vervangen? Of wilt u de groepenkast graag laten uitbreiden om het gebruiksgemak van uw elektrische apparaten te verhogen? In Enschede kunt u Electro Stiekema inschakelen. Neem contact op via 053 - 208 70 00 of gebruik het contactformulier voor het aanvragen van een offerte.