Kortsluiting in Enschede

Kampt u met kortsluiting in Enschede of vermoedt u dat er iets mis is met uw installatie? Raak dan niet in paniek maar bel direct een van onze vakkundige elektriciens! Wij van Electro Stiekema zijn in Enschede niet alleen de vakman op het gebied van aanleg en installatie van elektriciteitsnetwerken, maar helpt u ook graag bij kortsluiting en storingen. Geen storing is ons te groot of te klein, uw elektricien in Enschede staat altijd klaar om u te helpen.

Hoe ontstaat kortsluiting?

Gewoonlijk zijn stroomdraden geïsoleerd door het gebruik van kunststoffen, zoals PVC. Als door veroudering of beschadiging de plastic beschermlaag kapot gaat, kunnen de blootliggende draden met elkaar in contact komen en kan er een stroom gaan lopen. Zo’n stroom wordt ook wel kortsluiting genoemd. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarnaast is kortsluiting gewoon vervelend: veel van de apparaten in huis of in een bedrijf doen het niet meer, waardoor de normale werkzaamheden vertraging oplopen. Snelle hulp is dan geboden.

Wanneer er onvoldoende beschermend materiaal om stroomdraden aanwezig is kan er dus kortsluiting ontstaan. De stroom die bij de kortsluiting ontstaat kan zelfs zo groot zijn, dat er vonken of een vlammenboog ontstaan uit de kabels die met elkaar in contact zijn gekomen. Deze vonken kunnen op hun beurt weer overslaan in een vlammenzee. Daarom is het belangrijk bij een vermoeden van kortsluiting meteen een specialist in te schakelen. In Enschede en in de omgeving van Enschede kunt u dag en nacht contact met ons opnemen bij kortsluiting of een ander elektrisch probleem. Bel ons via 053 - 208 70 00 of vul het contactformulier in.