Krachtstroom aanleggen in Enschede

Wilt u bedrijfsmatig zware machines gaan gebruiken, overstappen op inductie koken of gebruik gaan maken van een jacuzzi? Dan zult u meer energie gaan gebruiken dan de meeste verbruikers. Bij Electro Stiekema helpen we u in Enschede graag me de aanleg van een 3-fasenaansluiting of krachtstroom. Bel 053 - 208 70 00 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Enschede

De benamingen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden vaak in dezelfde context gebruikt. Toch betekenen ze niet precies hetzelfde. Krachtstroom is in principe alleen geschikt voor hele zware machines. In woonhuizen betreft het vrijwel altijd een 3-fasen aansluiting wanneer het over krachtstroom gaat.

Met een 3-fasen aansluiting wordt u drie maal voorzien van 25 ampère stroom (de stroomsterkte). Daardoor komt er als alternatief voor de gebruikelijke een keer 230 volt dan drie maal 230 volt (de elektrische spanning) uw groepenkast binnen. Vanwege die toegevoegde spanning wordt het mogelijk om apparaten met een hogere energiebehoefte te gaan gebruiken.

Denk bijvoorbeeld aan een laadpaal, een bubbelbad of een sauna. Deze apparaten zouden een gewone 1-fase aansluiting overbelasten. Maar omdat de stroom nu tussen 3 fasen wordt verdeeld is hier geen sprake van.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Voor hele zware machines is een 3-fasenaansluiting alleen niet voldoende. Er is ook nog krachtstroom nodig. Deze apparaten hebben niet alleen meer elektriciteit nodig maar ook meer stroomspanning. De 230 volt die voor onze huishoudelijke apparaten de standaard vormt is voor deze machines onvoldoende.

Krachtstroom kent een spanning van 400 volt, en is dus veel zwaarder. Om gebruik te kunnen maken van de krachtstroom zal uw groepenkast er op aangepast moeten worden. Pas dan kunt u daadwerkelijk zwaardere machines laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Enschede?

Naast een elektricien zult u voor een krachtstroom aansluiting of 3 fasen ook een beroep moeten doen op uw netbeheerder. Daar doet u het verzoek voor het verzwaren van uw aansluiting. Wel is het hierbij belangrijk dat uw groepenkast een 3-fasen hoofdschakelaar heeft.

Is dat nog niet het geval dan kunnen we deze voor u plaatsen. Even als de speciale Perilex stekkersystemen en de corresponderende stopcontacten waar apparaten die op een 3-fasen aansluiting of krachtstroom draaien van afhankelijk zijn. Dat specifieke stekkersysteem zorgt ervoor dat de spanning uit de verschillende fasen gelijkmatig verdeeld wordt.

Contact met Electro Stiekema voor krachtstroom aanleggen in Enschede

Wilt u graag een 3-fasenaansluiting of krachtstroom laten aanleggen? Of heeft u aanvullende vragen over de werking of de noodzaak van een specifieke aansluiting? In Enschede kunt u bij Electro Stiekema terecht. Ook voor meer informatie.

Wij helpen u graag met uw nieuwe aansluiting en zorgen voor alle benodigdheden. Of het nou een 2-fasen, een krachtstroom of een 3-fasen aansluiting betreft. U kunt contact met ons opnemen via 053 - 208 70 00 of een offerte aanvragen via het contactformulier.